Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 7 dl vetemjöl
- 250 g mjölkfritt margarin
- 2 msk vatten kallt
- 2 st purjolökar
- 2 st paprikor röda
- 1 msk rosmarin torkad
- 200 g soltorkade tomater i olja
- 5 dl havregrädde
- 3 dl vegansk ost riven
- 500 g körsbärstomater
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skär margarinet i bitar. Blanda mjöl och margarin med en matkniv eller i matberedare. Tillsätt vatten och 2 krm salt. Arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen i två runda pajformar, ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader Celcius
- Förgrädda pajskalen ca 10 min mitt i ugnen.
- Ansa och skär purjolöken längs med, skölj noga. Skär purjolöken i 1/2 cm tjocka skivor. Dela och strimla paprikan.
- Fräs purjolök och paprika i 1/2 dl olja ca 5 min tills löken mjuknar. Krydda med rosmarin 1,5 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
- Strö över mjölet och rör om. Tillsätt havregrädden och låt koka några minuter till en tjock stuvning.
- Ta bort från värmen och tillsätt soltorkade tomater och ost
- Skär körsbärstomater i halvor.
- Fördela röran i pajskalen. Lägg på tomaterna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pajen fått färg. Låt stå en stund innan servering. Servera med sallad.