Mitt träningsminne

Det här är ju en blogg om extrainkomster och vi har tidigare tipsat om tourn, där man kan få betalt genom att skriva sponsrade inlägg.

Därför har jag nu även med ett sponsrat inlägg i denna bloggen, och deltar i tävlingen om en iPad mini genom att skriva om mitt bästa respektive sämsta träningsminne.

Faktum är att dessa sammanfaller till en dag med utförsåkning i den svenska fjällvärlden.

Min familj hade hyrt en stuga tillsammans med mina bröder och deras familjer.

Genom att dela upp barnpassandet blev det även tid till åkning i backarna på egen hand, vilket inte är helt vanligt som småbarnsförälder.

Denna kombination av frihet och gemenskap på fjället gjorde dessa dagar till ett av mina bästa träningsminnen. Skidåkning är en bra träningsform eftersom det är så roligt så håller man utan problem igång hela dagen vilket ger riktigt bra träning, samtidigt som man har kul.

När jag åkte med brorsan passade vi naturligtvis på att leka lite genom att hoppa lite i de pistade backarnas utkant.

Och vid ett sådant hopp kom jag ur balans och trillade ganska ordentligt. Ena skidans stålkant slog i höger underben och vänster knä, fick en ordentlig vridning. Det verkade ok, men vänsterknäet gjorde ordentligt ont. Så pass att höger underben inte kändes särskilt skadat alls.

Vi fortsatte åka de sista timmarna, om än lite mer försiktigt. Vi begav oss till stugan och när jag tog av höger pjäxa var den röd invändigt av blod.  Jag tittar på höger underben och det har blivit ett rejält jack. Dock hade understället fungerat som något slags blodstoppande förband, så det blödningen hade stoppats ganska tidigt.  När jag får av understället blöder det ganska kraftigt. Nu börjar frågorna snurra i huvudet. Hur allvarligt är det? Behöver det sys? Var finns närmaste sjukvårdsmottagning?

Det visar sig att det finns en sjukvårdsmottagning i anslutning till anläggningen, så jag beger mig dit och får såret sytt med sju stygn.  Slutet gott, allting gott. Även smärtan i knäet försvann, men hade säkert varit bättre om man hade haft ett vulkanskydd att stabilisera med.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *