Glädjelotten

En ny skraplott på den svenska marknaden är glädjelotten från kombispel. En lott som gjord för att ge bort. Man kan skriva dit en personlig hälsning på lotten och över det hjärtformade fältet som ska skrapas står ”Du är värd en miljon” En miljon är också högsta vinsten på glädjelotten som kostar 20 kronor. Sannolikheten att vinna en miljon är dock väldigt liten då det bara är 2 miljonvinster på 4 miljoner lotter.  Även den totala vinstandelen ligger väldigt lågt på 40,8 %  så med en vinstchans på 1 av 4 lotter är det givet att de flesta vinster blir 20kr eller en ny lott.

Vad det gäller utformningen så ser lotten trevlig ut men det är det lite oklart har många sifferfält det finns under det hjärtformade området och var de är. Även valet av namn känns lite konstigt då det kan associeras med det visserligen inte så vanligt förekommande ordet glädjeflickor och med såpass få högvinster kanske spänning är mer relevant än glädje.

Så visst kan lotten ge spänning och glädje och speciellt när man får en gratis lott och ska man ge bort något så klart att det är roligare att ge en lott som kostar 20kr än att ge 8kr kontant även om det är vad mottagaren i snitt får tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *