Spara pengar på småsaker

 

Ofta kanske man inte bryr sig om de små inkomsterna som t.ex. pengarna från returglasen,  småsaker som kan säljas, rabattkuponger etc för att inkomsterna eller de sparade pengarna är så små i förhållande till andra inkomster t.ex. lön, aktieinkomster etc.

Men tankefelet man gör då är att inkomsterna är oberoende av varandra.  Det kan kännas löjligt att tjäna några kronor på returglasen när man kan tjäna tusenlappar extra genom att satsa på rätt aktiefond.  Men då tänker man inte på att extrapengarna är säkra pengar som kommer in oavsett  aktieplaceringen. Och att aktieplaceringen är en risk som kan utvecklas både positivt och negativt.

Likaså kan man genom att genomgå rätt vidareutbildning eller genomföra en lyckad löneförhandling få tusentals extra kronor per år i lön, men den lönen är oberoende av de små extrainkomsterna.

Naturligtvis ska man inte vara dumsnål och utföra sysslor där man sparar några kronor som tar extremt mycket tid i anspråk eller som tar annan kraft eller andra resurser i anspråk.

Men ofta kan man spara eller tjäna genom att göra val som även är bra ur andra avseenden. Retursystemet och försäljning på second hand är även bra för miljön. Om man cyklar eller går istället för att åka bil är det bra för både miljön och hälsan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *