Undvik sms-lån

Många som får ekonomiska problem börjar ofta med att ta lån för att kunna betala de räkningar som inte kan betalas med det som finns på kontot. Annat än som tillfällig lösning, t.ex. om man vet att man väntar en löneutbetalning inom kort eller inkomster från annat håll, så är det inte bara ett sätt att skjuta problemet framför sig, utan även att förvärra problemet eftersom med lånet så tillkommer även ytterligare avgifter i form av räntor och aviavgifter. Förutom själva amorteringarna på lånet när det ska betalas tillbaka. För om man inte följer återbetalningsplanen så tillkommer påminnelseavgifter och kravavgifter.

Många banker och kreditinstitut nekar lån t.ex. om man har någon nyligen uppkommen betalningsanmärkning eller om man inte har fast inkomst, men företagen som lånar ut mindre lån, ofta på mellan 1000-5000kr är inte alltid lika noggranna med att göra en ordentlig kredikontroll. De räknar kallt med att ta en del kreditförluster och ändå tjäna pengar på den osedvanligt höga räntan från de som kan betala.

Det kan därför vara frestande att ta ett snabblån, speciellt som man kan få pengar på kontot efter några minuter. Om man vet att man har problem och riskerar att vara impulsiv eller ta dåliga beslut i ett pressat läge kan man i förväg kontakta sms-lån företagen och ange att man vill bli spärrad från att kunna ta sms-lån. Här hittar du epost till alla sms-låneföretag om du vill Sluta låna smslån. Meddela ditt personnummer och nämn att du vill bli spärrad från att låna pengar hos dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *