Upplevelsepresent till den som har allt

Vi i Sverige är lyckligt lottade och många har mer prylar än man behöver.
Vad ger man till den som har allt, brukar vara en vanlig fråga.  Och ett av de bättre svaren är naturligtvis en upplevelse.  Visst kan man bli mätt på upplevelser också, men de ligger inte och skräpar i garderoben sedan i alla fall.

Nästa fråga blir då vilken typ av upplevelse man ska ge. Det finns ju t.ex. upplevelser som man bokstavligt talat kan bli mätt av t.ex. räkfrossa till havs  medans andra upplevelser som  t.ex. vargsafari  kanske blir en mer minnesvärd upplevelse för sinnet.

Så det är inte klart, bara för att man bestämt sig för att ge en upplevelse. Det är ingen bra ide att välja en upplevelse slumpmässigt, eller välja den som man själv tycker verkar roligast.

För att det ska bli en bra present gäller det att tänka efter vad mottagaren är för typ av person. Vad har den för intressen, vad gillar den att göra och vad har den inte gjort tidigare.

Kanske framförallt, vad gillar den att göra, men som den sällan kostar på sig själv att göra?  En del  kanske gillar både mat och resor. Om man då vet att personen ofta kostar på sig dyra middagar och ofta lagar god mat hemma,  men sällan lägger pengar på resor eller utflykter. Då kanske det är just det som är den bästa presenten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *