Bäst pris på hotellrummet om man bokar ca en månad i förväg

Priset på hotellrum kan variera ganska mycket.

Ett och samma hotellrum kan kosta olika mycket, naturligtvis beroende på vilken tid på året eller vilken veckodag man bokar. Allt utifrån efterfrågan.  Man kan också få rabatter genom kundklubbar eller rabattsidor. Men det kan också spela rolla hur långt i förväg man bokar.

Den som vill boka ett hotellrum till mest förmånligt pris bör inte vara ute för tidigt, men inte heller för sent.

 Undersökningar har visat att man får mest för pengarna om man bokar sitt hotellrum en månad före avresa. Att boka sitt hotellrum tidigare än så kan ofta bli dyrare.

Variationen är naturligtvis stor och den bästa tidpunkten varierar också beroende på vilket land man bokar hotell i.

När man reser till Storbritannien är priserna som lägst om man bokar 4-5 veckor i förväg. För hotell i Spanien bör man boka 4-7 veckor i förväg för att få det bästa priset, i Italien  3-6 veckor,  Tyskland  3-4 veckor  och Frankrike 2-5 veckor.

Sedan kan man naturligtvis ha tur att hitta sista minutenerbjudanden som är ännu billigare, men ofta behöver man då vara med i någon erbjudandeklubb för att få del av dessa erbjudanden. Hotellen vill ofta inte erbjuda sista minuten priser, även om de har många rum kvar, för att inte riskera att fler väntar med att boka rum i förväg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *