Extrainkomst genom att dela med sig av sin kunskap

Ett bra sätt att få en extra inkomst är att sprida sin kunskap som man redan besitter till andra. Det kan vara genom att skriva en blogg, föreläsa, eller skriva en bok.  Gärna en kombination av dessa då man får synergieffekter. Om du har en välbesökt blogg så blir det lättare att få åhörare om du ska ha en föreläsning och det blir lättare att sälja en bok eftersom många känner till dig och förhoppningsvis gillar det du gör.  Man kan också hålla utbildningar.

De flesta företag och kommnala arbetsplatser har regelbundet konferenser med syfte att utbilda deltagarna men också ett tillfälle att komma bort från kontoret och lära känna andra på arbetsplatsen.  Genom att marknadsföra dig som talare till företag inom ditt område har du god chans att kunna hålla en utbildning som en del av ett konferensupplägg. Antingen kan du som en del av din verksamhet ha en konferenslokal där deltagarna kan vara.  Visserligen har man då en återkommande kostnad för lokalen, men när man väl har skaffat en lokal och inrett den med konferensmöbler kan man kanske förutom att använda den själv, hyra ut den när den är ledig och på så sätt få ytterligare en inkomstkälla. Det som behövs är naturligtvis tillräckligt många konferensstolar så att alla deltagare får en sittplats.  Beroende på upplägg så kan deltagarna sitta runt bord, alternativt sitta vända mot en scen eller talarplats.

Det finns  snygga konferensstolar till bra pris på azdesign.se och även andra tillbehör t.ex. vagnar för konferensmöbler så att man smidigt kan få undan möblerna om man ska använda lokalen som en öppen lokal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *