Oseriösa affärsideer

Nu finns det ett företag som ”garanterar” att din dator fungerar! Du betalar ”bara” 49 kronor per månad. Om datorn slutar fungera ger de telefonsupport. Om inte det fungerar, gör de ett hembesök. Och om inte det heller funkar… Då får du pengarna tillbaka!

Detta betyder att företaget kan håva in pengarna, och sen göra ingenting, utom betala tillbaka en summa till de vars datorer krånglar.

588 kronor om året per dator – det är en hel del pengar! Man kan till och med kosta på sig att ha lite personal som svarar på telefon och ett och annat hembesök för att ”reparera” de vanligaste och enklaste felen.

OM man vill betala 588 kronor OCH alla faktureringsavgifter mm, för att ens dator ska fungera, ska man definitivt ha en FÖRSÄKRING istället: där garantin innefattar att om företaget inte kan fixa datorn får du en NY.
http://www.funka.info/popup_avtal_1.asp

Du står för allt, och de lovar bara att ge dig MAX 588:- oavsett hur dåligt din dator fungerar. Men bara OUTNYTTJAD premie: Du får alltså bara tillbaka de delar av din premie som INTE hunnit användas, av årsavgiften som måste betalas som 593:- i klump…

Ett brittiskt företag har en liknande oseriös affärside; Gravid eller pengarna tillbaka.

Cambridge Temperature Concepts står bakom en ny fertilitetsdosa, Duofertility, som mäter kvinnans kroppstemperatur och därmed räknar ut vilka dagar hon har ägglossning och är mest fertil.

Temperaturen mäts genom att man fäster en liten sensor i armhålan och den läser sedan av temperaturen 20 000 gånger under natten för att kunna fastställa exakt när man är mest fertil och sägs ha rätt till 99 procent.

Företaget lovar resultat inom tolv månader, annars får man pengarna tillbaka. Det handlar om 495 brittiska pund eller, dygt 6 100 svenska kronor som man får slanta upp för den nya fertilitetsmätaren.  En del kommer bli gravida (med eller utan dosa) och då är det bara att håva in slantarna för dessa och betala tillbaka till de andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *