Dubbla poäng med kundkort och kreditkort

Tycker du att du har läst alla inkomstbloggar och tycker att tips om hur du sparar pengar genom att hyra ut bostaden eller tjäna extra med valutahandel inte är något för dig.

Tycker du också att du har gått igenom alla vanliga spartips och genomfört det mesta som du kan spara in på.
Kanske du inte har tänkt på att du kan få dubbla poäng med kundkort och kreditkort när du t.ex. handlar mat.

De flesta har ett kundkort i någon av de stora matvarukedjorna t.ex. ica eller coop. Oftast kombinerat med en betalfunktion, antingen i form av ett mastercard eller visa kreditkort eller en kredit som bara gäller i den egna kedjan, s.k. fakturakort. Mastercard eller Visakortet brukar dock kosta någon hundralapp per år, även om första året brukar vara gratis. Kundkortet däremot brukar vara gratis.

När du drar ditt kundkort i samband med ditt köp får du kanske rabatt på några utvalda varor samt bonuspoäng som motsvarar någon eller några procent av köpesumman. Detta får du oavsett om du har ett vanligt kundkort eller om du har ett kundkort med betalfunktion.

Vidare så finns det andra gratis kreditkort t.ex. från de ledande bensinbolagen t.ex. okq8 och statoil som ger poäng som kan växlas in mot kontanter som motsvarar en halv eller någon procent av allt man köper med kreditkortet (med några undantag, t.ex. bensin hos konkurrerande bensinbolag).

Så genom att i mataffären först dra mataffärens kundkort, men inte betala med det, så får du rabatten och bonuspoängen. När du sedan betalar med kreditkortet t.ex. från bensinbolaget så får du ytterligare bonuspoäng. Och du slipper avgiften på någon hundralapp som mataffärernas kreditkort vanligtvis kostar.

Några extra hundralappar rakt in i din egen plånbok alltså. Det är heller inte så avancerat och tidskrävande som det låter. Kundkortet i mataffären kan du dra medans kassörskan slår in varorna och du kan också påbörja betalningen med det andra kreditkortet medan varorna slås in, så har du bara koll på koden så tar det ingen extra tid i kassan.

Tipsa gärna andra om detta spartips men glöm inte att ange var du hittade tipset först.
Och tyckte du det var för avancerat? Kanske du inte är redo för svart bälte i sparande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *