Investera i det som motsvarar dina stora utgiftsposter

Många funderar över hur de ska investera sitt kapital. Och svaret på den frågan blir naturligtvis vad man har för syfte med sin investering.

En strategi kan vara att titta på vad man har för stora utgiftsposter i sin budget och investera i sådant som ökar i värde om priset på motsvarande varor går upp.

Om man t.ex. pendlar långa sträckor med bil, kommer utgifterna öka ganska kraftigt om bensinpriset stiger kraftigt. Då kan man investera i något som ökar i värde om oljepriset går upp.

Är maten den stora utgiftsposten i familjen kan man investera i råvaror som vete eller majs.

Det kan vara svårt att hitta enkla sätt att investera i olika tillgångsslag, men ofta finns det fonder eller liknande som följer ett visst tillgångsslag.

Reser man ofta utomlands eller handlar mycket från utlandet kanske man vill investera i utländska fonder som ökar mer i värde jämfört med svenska fonder om den svenska kronan försvagas, eller så kanske man helt enkelt vill investera i utländsk valuta t.ex. dollar eller euro.

Slutligen kan sägas att det kanske kan vara en bra ide för alla att ha en del av sina tillgångar i silver eller guld. För om ekonomin kollapsar totalt och pengarna förlorar sitt värde är det stor sannolikhet att det förutom reala tillgångar som bostäder, verktyg och mat, kommer vara silver och guld som kan användas för värdeöverföring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *