Autoinkomst

Auto betyder självgående och det är just det som menas med autoinkomst. En inkomst som är självgående, som återkommer utan ytterligare arbetsinsats.Skriv en bok eller ett musikverk

Om man skriver en bok eller producerar en låt får man oftast inget betalt under tiden själva arbetet görs, men om den blir framgångsrik kan man få autonoma inkomster från verket under lång tid framöver.Affiliate
Affiliate innebär att man får betalt för att värva kunder eller besökare till butiker och webbsidor. Om man lyckas bygga en välbesökt sida kan man få betalt för annonser som man placerar på sidan och om sidan upprätthåller ett stort besöksantal utan att man behöver lägga ned alltför mycket arbete på den kan det ge stora inkomster i förhållande till arbetsinsatsen, d.v.s. till stor del passiva inkomster.

Revenue share
Främst spelbolag men även en del ebutiker använder en form av ersättning som de kallar revenue share, eller del av omsättningen. Det innebär att man istället för att få betalt när man förmedlar trafik till sidan eller värvar en ny kund får man en andel av vad den värvade kunden ger i inkomst. Om man når framgång här kan man tala om helt passiva inkomster eftersom inkomsterna kan fortsätta att komma även efter att sidan är nedlagd, men man kan naturligtvis aldrig veta hur länge de värvade kommer att stanna kvar som kunder eller om spelbolagens villkor ändras utan förvarning.

Multilevel marketing
Det som mest förknippas med passiva inkomster är MLM, multi level marketing. Det kanske också är här som många har fått sina negativa erfarenheter. Man har hoppat på något erbjudande som lovar guld och gröna skogar om att pengarna ska trilla in genom bara ett par timmars arbete om dagen. Så kanske det kan bli efter ett antal år av hårt slit med försäljning och värvande och nya försäljare. För det är det som multi level marketing går ut på. Att sälja en produkt, samt att man får provision när de som man själv värvat till företaget säljer eller värvar nya medarbetare som säljer.

Företagsägande
Att vara chef för eller att äga ett företag kanske inte förknippas med passiva inkomster då en chef ofta arbetar extremt mycket och det krävs mycket arbete för att starta upp ett företag, men om man lyckas skapa ett företag som gör god vinst och om man hittar anställda som kan utföra sysslorna på ett bra sätt kan man tjäna pengar med en förhållandevis liten arbetsinsats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *