Så får du alltid lägsta elpris

Det finns många sätt att få en lägre elräkning. För att få el behöver man både betala elnätsavgift och elavgift.
Elnätsavgiften är inte valbar utan betalas till den som äger elnätet i området. Leverantör av el kan man däremot välja och här finns mycket att spara.

Ett första steg är naturligtvis att dra ner på sin elförbrukning. Då minskar man både sin elkostnad och elnätskostnad eftersom även elnätsfakturan har en rörlig del, baserat på hur mycket el man förbrukar.

Sedan ska man alltid göra ett aktivt val och välja elbolag men också välja om man vill ha fast eller rörligt elpris. Om man inte gör något val får man ett tillsvidarepris som är det absolut minst fördelaktiga avtalet.

För att jämföra elpriser går man in på elskling.se och skriver in sina uppgifter och får förslag på elbolag med lägsta pris eller mest nöjda kunder.

Vill man vara en riktig prisjägare gör man om proceduren en gång per år, eller ännu bättre efter 11 månader eftersom de aktörer som ligger med lägst pris på elskling ofta har ett erbjudande med en rabatt som sträcker sig över 12 månader samt att man ofta har en uppsägningstid på 30 dagar, så efter 12 månader är det antagligen inte längre det billigaste alternativet.

Jämför elpriser nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *