Smart sätt att spara pengar när flera aktörer erbjuder en tjänst

Om du har tänkt börja använda en tjänst där två eller flera aktörer erbjuder en liknande tjänst t.ex. dagstidningsprenumeration, filmstreaming, telefoni, bredband, matkasse eller ljudboksprenumeration etc. så kan det vara en bra ide att först ansluta dig till den aktör som du spontant känner dig minst intresserad av, under förutsättning att det fortfarande är något som i någon grad är intressant för dig.

Detta då många av dessa tjänster har någon form av rabatt- eller gratiserbjudande initialt för att locka kunder.

När rabatterbjudandet löpt ut, säger du upp tjänsten och ansluter du dig till den aktör som du är något mer intresserad av, eller den aktör som du var mest intresserad av om det bara finns två intressanta aktörer. Inte sällan får du ett förlängt gratis eller rabatterbjudande från den första aktören och då kan du ju först utnyttja det ytterligare en tid innan du ansluter dig till nästa aktör.

Till slut kommer du dock att vara framme vid att det är dags att betala fullpris hos den aktör som du var mest intresserad av initialt men innan det har du antagligen fått flera veckor eller månader med en likvärdig tjänst utan kostnad eller till en kraftigt rabatterad kostnad.

Kanske var din initiala känsla rätt och du upplever denna vara den bästa av dem du har testat och då kan du nöjt fortsätta med denna tjänsten.

Naturligtvis kan du med jämna mellanrum även kontakta denna leverantör och meddela att du är mycket nöjd med tjänsten, men att du fått ett konkurrenskraftigt erbjudande av en annan aktör, och undrar om de kan matcha det priset, eller så kan du vid något tillfälle säga upp tjänsten t.ex. om det är en period under året då du inte har så stor användning för den och se om du får något nytt rabatterat erbjudande.

Eller så kanske det visar sig när du testat de olika aktörerna att du var mer nöjd med någon av de tidigare aktörerna och då kan du ju återgå till att använda dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *