Spara pengar på spolarvätska

Spolarvätska är vanligtvis inte den största utgiften för en bilägare, men om man åker mycket bil går det att spara in en del på kostnaden för spolarvätska.

Dels naturligtvis genom att använda spolarvätska sparsamt och bara vid behov. Genom att tvätta av rutorna med tvättsvamp vid macken när man tankar kan man minska behovet.

Men det går också att spara in på den spolarvätska man använder. Genom att köpa koncentrerad spolarvätska och blanda efter behov och temperatur kan man spara in en hel del. Genom att köpa koncentrerad spolarvätska i storpack på någon lågprishandel som biltema, jula eller Ö&B kan man komma undan med 1/3 av priset mot vad en dunk färdigblandad spolarvätska kostar på macken.

På sommaren behövs inget frostskydd (alkohol) alls i spolarvätskan vilket gör att den då blir mycket billig.

Det går faktiskt att komma ner ännu mer i pris än att köpa koncentrerad spolarvätska och det är att blanda sin egen spolarvätska.

På sommaren behöver man bara blanda ett par liter vatten med några droppar diskmedel eller bilschampo och så är det klart. På vintern behöver man tillsätta en del alkohol t.ex. t-sprit per 9 delar vatten (mer om man det är mycket kallt) för att spolarvätskan inte ska frysa.

Med egengjord spolarvätska kan du komma ner i halva priset jämfört med om du köper färdig spolarvätska.

Läs mer om hur du gör din egen spolarvätska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *