Lägre mäklararvode med digitala aktörer

Mäklarbranschen har varit ganska trögrörlig och det kan ibland både vara svårt att ta reda på hur stort mäklarens arvode är och bedöma om det är rimligt eller om man kan få bättre erbjudanden.

Men det har kommit flera uppstickare som som både är mer transparenta och som tar ett lägre arvode, dels genom att de håller nere sina egna kostnader men det kan också handla om att du som säljare gör vissa av momenten av försäljningen själv.

Hemverket
Hemverket hjälper till med alla papper, lagfart annonsering etc. men du sköter själv visningen av din fastighet. Hemverket tar ett fast arvode på 15000kr.

Norban
Norban är en annan aktör som hjälper till med bostadsförsäljning genom en app och de tar ett fast arvode på 30 000kr oavsett objekt.

Norban grundades av Per Hedenmark som själv har en bakgrund som mäklare. Norban håller ner kostnaderna genom att bland annat undvika dyra kontorslokaler.

Även de anställda på Norban ska få en trygg tillvaro med fasta mäklarlöner, pension och semester till skillnad från många mäklare som främst jobbar på provision, vilket ger väldigt varierande inkomster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *