Grönärtsröra

Passar bra som tillbehör till de flesta maträtter

Skriv ut recept
Grönärtsröra
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mixa ärtor med vitlök, citronskal, olja, salt och peppar.

Rotfrukter i ugn

Skriv ut recept
Rotfrukter i ugn
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tvätta rotfrukterna och skär i 2 cm tjocka skivor.
  2. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och häll över olja och salt.
  3. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Ta ut och ringla över flytande honung
  5. Ställ in ytterligare 5 min
  6. Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja, fetaost och solrosfrön

Grekiskt spenatris, spanakoryzo

Skriv ut recept
Grekiskt spenatris
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och finhacka lök och vitlök
  2. Fräs lök och vitlök i 1 dl olivolja tills det får lite färg
  3. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut
  4. Tillsätt 7,5 dl vatten och buljongtärning
  5. Sänk värmen och låt koka på svag värme 15-20 minuter. Rör om då och då. När den mesta vätskan kokat in, späd med ytterligare 1 dl vatten.
  6. Rör ner spenat, citronskal, citronjuice salt och peppar. Ta bort från spisen och rör ner smöret.Strö över dill till serveringen

Grekisk grönsaksgryta i ugn

Skriv ut recept
Grekisk grönsaksgryta i ugn
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök
  3. Ansa och skölj purjolöken. Skär purjo, zucchini, aubergine och morot i ca 2 cm stora bitar.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 2 cm stora bitar. Skär potatis i 1 cm stora bitar.
  5. Lägg alla grönsaker och svampen i en långpanna. Häll på krossade tomater, tomatpure, 1 dl olivolja, 2 dl vatten, oregano, 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda ordentligt.
  6. Ställ in i ugnen ca 35 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om då och då. Servera med bröd, fetaost och tsatsiki