Chokladbollar

Skriv ut recept
Chokladbollar
Chokladbollar, klassiska
Portioner
g
Ingredienser
Portioner
g
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka samman smör och socker.
  2. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn och blanda till en fast smet.
  3. Rulla smeten till bollar. Rulla bollarna i kokos eller pärlsocker. Ställ i kylen minst 1 timma innan servering.

Rönnbärsdricka

Skriv ut recept
Rönnbärsdricka
Rönnbärsdricka Saften håller någon månad i kylskåp. Om du kokar upp den och förvarar den i väl rengjorda flaskor med tättslutande lock i ett svalt utrymme håller den upp till ett halvår.
Maträtt Dryck
Portioner
l
Ingredienser
Maträtt Dryck
Portioner
l
Ingredienser
Instruktioner
  1. Rensa bort dåliga bär.
  2. Lägg bären i en kastrull eller bunke och mosa dem med en trästöt eller undersidan av en flaska.
  3. Slå på kokhett vatten och plocka bort kvistar som flyter upp till ytan.
  4. Låt rönnbärsröran stå övertäckt i två dygn i rumstemperatur och häll den sedan i en silduk monterad över en kastrull eller bunke. Tillsätt honung efter smak. Häll upp i väl rengjorda flaskor.

Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Skriv ut recept
Pasta med mangold, parmesan och valnötter
Pasta med mangold parmesan och valnötter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  2. Hacka vitlök, mangold och valnötter
  3. Stek vitlöken och mangolden 1-2 minuter
  4. Tillsätt pastan i stekpannan samt 1 dl av pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter.
  5. Tillsätt parmesan och hackade valnötter och servera.

Rosa bönbröd

Skriv ut recept
Rosa bönbröd
Förberedelsetid 3 timmar
Tillagningstid 1 timma
Passiv tid 1 timma
Portioner
små bröd
Ingredienser
Förberedelsetid 3 timmar
Tillagningstid 1 timma
Passiv tid 1 timma
Portioner
små bröd
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mixa bönor vatten och rödbetsjuice. Tillsätt jästen och blanda så att den löses upp.
  2. Häll smeten i en bunke och tillsätt alla övriga ingredienser. Rör ihop till en lös deg. Täck över och låt jäsa ca 3 timmar.
  3. Häll försiktigt ut degen på en mjölad bänk. Knåda inte. Dela degen i två delar och forma till två runda bröd. Lägg bröden på bakplåtsklädd plåt. Skåra bröden med en vass kniv. Strö över flingsalt.
  4. Låt jäsa övertäck ca 1 timma.
  5. Sätt ugnen på 250 grader
  6. Ställ in bröden i mitten av ugnen. Grädda i ca 25 minuter eller tills bröden fått fin färg.

Lins och morotsbröd

Skriv ut recept
Lins och morotsbröd
Lins och morotsbröd. Ett nyttigt och proteinrikt bröd
Förberedelsetid 12 timmar
Tillagningstid 1 timma
Passiv tid 2 timmar
Portioner
bitar
Ingredienser
Förberedelsetid 12 timmar
Tillagningstid 1 timma
Passiv tid 2 timmar
Portioner
bitar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Rör ut jästen i grahamsmjölet i vattnet. Täck med en bakduk och låt stå i rumstemperatur över natten eller ca 12 timmar.
  2. Koka de röda linserna mjuka men inte mosiga.
  3. Tillsätt vetemjöl special, morötter, honung linser och salt. Arbeta ihop till en lös deg.
  4. Häll ut degen i en smord långpanna eller ugnsäker form (ca 30x40 cm).
  5. Låt jäsa i ca 2 timmar.
  6. Sätt ugnen på 225 grader. Skåra försiktigt degen till ca 30 bitar. Grädda i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler.

Rödbetshjärtan

Passar som vackert och nyttigt tillbehör t.ex. till en romantisk middag.

Skriv ut recept
Rödbetshjärtan
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka rödbetorna till mindre bitar.
  2. Koka upp vatten och salt och låt rödbetorna koka till de mjuknat.
  3. Häll av vattnet och mosa sedan rödbetorna med en potatismosare.
  4. Blanda ner ägg, creme fraiche och kryddor. Klicka upp i ugnsformar och låt stå i 225°C i 20-30 minuter, eller laga som en limpa och ta ut hjärtformer med en pepparkaksform.

Morotshummus

Skriv ut recept
Morotshummus
Maträtt Pålägg
Kök Grekland
Portioner
Ingredienser
Maträtt Pålägg
Kök Grekland
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader Celcius
  2. Skär morötterna i tunna skivor
  3. Lägg på en plåt och blanda med olja och salt.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter
  5. Mixa kikärtor, morot och vitlök med 3 msk olja, citronjuice, tahini och gurkmeja. Späd med vatten till önskad konsistens.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera som pålägg på bröd

Sockerfri granola

Skriv ut recept
Sockerfri granola
Maträtt Frukost
Portioner
Ingredienser
Maträtt Frukost
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader celcius. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Smält försiktigt kokosolja, honung och nötsmör.
  3. Rör ner i grynblandningen och blanda väl.
  4. Häll ut på bakplåtspappersklädd plåt och ställ i mitten på ugnen 20-25 minuter.

Zucchinisoppa

Skriv ut recept
Zucchinisoppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka löken. Skala potatis. Skär potatis och zucchini i mindre bitar.
  2. Fräs lök i 2 msk smör tillsammans med cyrryn i en kastrull utan att den tar färg.
  3. Tillsätt potatis och zucchini och fräs ytterligare några minuter. Häll i vatten och buljongtärning och låt soppan koka på svag värme under lock 20 -25 minuter
  4. Tillsätt matlagningsgrädden och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa soppan med turkisk yoghurt vid servering. Servera med bröd, smör och ost.