Minestrone

Skriv ut recept
Minestrone
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka bönorna nästan färdiga.
  2. Fräs lök, vitlök, rosmarin och blanda sedan med bönorna och resten av grönsakerna.
  3. Lägg i pastan. Koka 15 minuter.

Smörgåspålägg – Mexikanska kikärtor

Skriv ut recept
Smörgåspålägg - Mexikanska kikärtor
Maträtt Pålägg
Portioner
Ingredienser
Maträtt Pålägg
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs lök, vitlök, selleri och paprika.
  2. Tillsätt tomaterna. Blanda i kikärtorna och krydda.
  3. Koka i 30 min. Mixa allt. Servera t.ex. på bröd.

Bärmoussetårta med bovetecrisp

Skriv ut recept
Bärmoussetårta med bovetecrisp
Maträtt Efterrätt
Portioner
bitar
Ingredienser
Maträtt Efterrätt
Portioner
bitar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lägg bovetet i en sil och skölj med kokande vatten. Låt rinna av.
  2. Rosta bovetet i en torr panna tills det är gyllene. Låt svalna.
  3. Mixa bovetet till mjöl.
  4. Tillsätt dadlarna, kakao, vatten och salt.
  5. Mixa till en jämn smet.
  6. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ca 20 cm diameter
  7. Mixa blåbär, med en avocado och en omogen banan. Bred ut över bottnen och ställ i frysen i 30 minuter.
  8. Mixa jordgubbar med en avocado och en omogen banan. Bred jordgubbsmoussen över blåbärsmoussen. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 3 timmar.
  9. Om tårtan står i kylen längre än 3 timmar, ta fram 20 minuter före servering.
  10. Garnera med färska bär och mynta.

Morots och bönsmoothie

Mättande smoothie med morot och bönor

Skriv ut recept
Morots och bönsmoothie
Maträtt Dryck, Smoothie
Kök Raw food
Portioner
glas
Ingredienser
Maträtt Dryck, Smoothie
Kök Raw food
Portioner
glas
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala morot och apelsin. Kärna ur äpplet och skär i mindre bitar.
  2. Mixa alla ingredienser i en matberedare
  3. Häll upp i glas

Rödbetssmoothie med grönkål

Skriv ut recept
Rödbetssmoothie med grönkål
Maträtt Dryck, Smoothie
Kök Raw food
Portioner
glas
Ingredienser
Maträtt Dryck, Smoothie
Kök Raw food
Portioner
glas
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj och skär rödbeta och fänkål i mindre bitar.
  2. Mixa med avocado och banan.
  3. Häll upp i glas

Fänkålssmothie med bovete

Skriv ut recept
Fänkålssmothie med bovete
Maträtt Dryck, Smoothie
Kök Raw food
Portioner
glas
Ingredienser
Maträtt Dryck, Smoothie
Kök Raw food
Portioner
glas
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lägg bovete i en sil och skölj med hett vatten ca 30 s. Lägg bovetet i blöt i kallt vatten över natten eller minst 8 timmar. Häll av vattnet och skölj väl.
  2. Skölj och dela fänkålen. Skär bort roten och skär resten i mindre bitar.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar
  4. Dela kärna ur avocadon och skär i mindre bitar.
  5. Mixa alla ingredienser i en mixer. Häll upp i glas.

Grönärtsröra

Passar bra som tillbehör till de flesta maträtter

Skriv ut recept
Grönärtsröra
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mixa ärtor med vitlök, citronskal, olja, salt och peppar.

Rotfrukter i ugn

Skriv ut recept
Rotfrukter i ugn
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tvätta rotfrukterna och skär i 2 cm tjocka skivor.
  2. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och häll över olja och salt.
  3. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Ta ut och ringla över flytande honung
  5. Ställ in ytterligare 5 min
  6. Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja, fetaost och solrosfrön

Svampsoppa med fetaost

Skriv ut recept
Svampsoppa med fetaost
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och finhacka löken.
  2. Skala potatis och skär i mindre bitar
  3. Fräs löken i 2 msk olja ca 3 min.
  4. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.
  5. Tillsätt 6 dl. vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar och potatis. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät.
  6. Låt koka upp och tillsätt 1 dl. creme fraiche och 1.5 dl vitvinsvinäger. Späd ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost och hackad persilja.

Masala med kikärter och spenat

Skriv ut recept
Masala med kikärter och spenat
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök och vitlök
  2. Fräs kardemumma, kanel, pepparkorn, kryddnejlika, lagerblad och chiliflakes i 1 dl olja ca 3 min. i stor stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 2 min under omrörning
  3. Tillsätt tomatpure, gurkmeja, garam masala och 1 tsk salt. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll i 5 dl. vatten och låt koka upp. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt kikärtorna och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Rör då och då. Tillsätt ev. mer vatten. Mosa några av kikärtorna så att de reder grytan. Smaka av med citronjuice och ev mer salt.
  5. Ta pannan från värmen och rör ner spenaten.
  6. Servera med ris och nanobröd.